Syksyn 2024 koronarokotukset alkavat Pohjois-Savossa syyskuussa

Tiedote. Julkaistu: 20.08.2024, 14:27
Pohjois-Savon hyvinvointialue

Pohjois-Savon hyvinvointialueen koronarokotukset alkavat syyskuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten mukaisesti rokotukset aloitetaan yli 80-vuotiaista ja voimakkaasti immuunipuutteisista. Samaan aikaan aloitetaan rokotukset hoivakodeissa ja kotihoidossa. Myöhemmin syksyllä aloitetaan influenssarokotukset, joiden yhteydessä koronarokotuksia annetaan muille vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluville.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen koronarokotukset alkavat syyskuussa.

Pohjois-Savon hyvinvointialueella koronarokotuksia annetaan seuraavassa järjestyksessä:

1. Hoivakotien asukkaat rokotetaan asumisyksikössä ja kotihoidon henkilökunta rokottaa kotihoidon asiakkaat ja heidän omaishoitajansa. Heidän osaltansa ei tarvita erillistä ajanvarausta rokotukseen.

2. 80-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, jotka eivät asu hoivakodeissa tai eivät kuulu kotihoidon palveluiden piiriin. Heihin otetaan yhteyttä puhelimitse omalta terveysasemalta.

3. Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan sähköisesti tai soittamalla. Ajanvaraukset avautuvat 26.8.2024 alkavalla viikolla kaikilla terveysasemilla. Rokotusoikeus tarkastetaan rokotuksen yhteydessä. Voimakkaasti immuunipuutteisten koronarokotukset 

4. 75–79-vuotiaat saavat koronarokotteita syyskuun loppupuolelta alkaen. Rokotusajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse 16.9.2024 alkaen omalta terveysasemalta.

5. 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat influenssarokotusten yhteydessä loka-marraskuussa. Influenssarokotuksista tiedotetaan myöhemmin.

6. Yli 18 vuotta täyttäneet, joilla on jokin vakavan koronataudin riskiä lisäävä sairaus, influenssarokotusten yhteydessä loka-marraskuussa. Influenssarokotuksista tiedotetaan myöhemmin. Vakavan koronataudin riskiryhmät

Riskiryhmiin kuuluvat lapset, koululaiset, opiskelijat ja raskaana olevat ottavat yhteyttä omaan terveydenhoitajaan rokotusajan varaamiseksi.

Pshyvinvointialue.fi-verkkosivuilta löytyvät kuntakohtaiset rokotusajanvaraustiedot.